donderdag 4 september 2008

Engelse stoelNa het prachtige weer van afgelopen weekend is het hier in Noord Holland echt herfst geworden. Zware buien en hevige windstoten domineerde het weerbeeld van de laatste dagen. Niet dat ik het écht erg vind, ik hou van de herfst. Vanaf eind augustus begin ik weer te verlangen naar warmere kleuren, haardvuur en whiskey. Daarom heb ik mij nu op de "bibliotheek" gestort. Via marktplaats heb ik een geweldige oude Engelse rookstoel gekocht, precies wat ik zocht, goed versleten. De andere stoel heeft een paar oude kleden over zich gekregen. Maar misschien ga ik wel op zoek naar nog zo'n mooie Engelse stoel.

(Last week autumm has arrived. I really don't mind, I love the fall. Before it's september I start to long for warm colours, open fires and whiskey. Through the internet I've scored this gorgeous outworn English leather chair which suits the "library" perfectly I believe. The other chair got coverd with old plaids, but I might be searching for another one of these lovely chairs).
Deze kiwi's zien er zó fotogeniek uit ik vond dat ze wel een plaatsje op mijn blog verdienen.
(These kiwi's are looking so pretty I thought they'd deserve a place on my blog).
20 opmerkingen:

Jema Rose zei

I hope that you are well, I have a bit of a cold at the moment, so I really could need some whisky..!

; )

Beautiful library, looks so warm & cozy! I really love autumn too...as long as it isn´t stormy...

Love, Jenny

<3

Country French Antiques zei

Love your den with all the books and the chairs. Looks very comfy.
Kiwi's look pretty good too.
Being from Kentucky, I have to tell you that bourbon is better than whiskey :)

Anoniem zei

I love books sooooo much and when I see your library, I found it so cozy. Open fire, sounds great! And whiskey okay, I prefer red wine, but would enjoy a Ballantines with a coke and ice as much as that :-)
One of my next projects has something to do with a library too. Check it out next time.
Many greetings!
Gisela

ina zei

ik heb nog een engelse stoel bordeaurode van stof waar ik wel van af wil ,mocht je belangstelling hebben voor een zacht prijsje ? gr ina

Brimstone zei

Je bibliotheek is echt geweldig. Leuk zo'n trapje erbij voor de bovenste planken. En in die stoel kun je wonen :-)

Annalunda zei

Dear Yvonne!

What a gorgeous and cosy library... a book and a whiskey - oh yes!!! I love the English style.

Love Annie

casa nostra zei

geweldig om een eigen bibliotheek te hebben en dan ook nog eens zo'n mooie en gezellige. je stoel past er ook helemaal perfekt bij.

jeanette zei

ik zie je al helemaal zitten op je stoel in je bibliotheek met een glas whiskey lezend in 1 van je prachtige boeken.....
mooie foto`s weer yvon!
fijn weekend..

Mrs.French zei

beautiful...I am finally getting in the mood for fall too...this helps!

Kari zei

Het ziet er weer super gezellig uit bij je.
Kan wel een boekje bij je komen lenen,zie ik.
Je kan een buurtbieb beginnen.Gezellig hoor...
Als je even laten weten wanneer je werkt ,probeer ik eens langs komen.
Fijn weekend Karin

Anoniem zei

Hei Yvonne,
Als fervent lezer kan ik me helemaal voorstellen hoe je daar lekker zit als het weer buiten slecht is...wat prachtig zo'n bibliotheek. De kiwifoto kon een schilderij zijn van de groningse schilder Henk Helmantel, die kiwi's op dat bord, echt fotogeniek.
Fijn weekend nog, Janneke.

Anja zei

En ik dacht dat ik naar een kopietje uit een Laura Ashley boek zat te kijken, maar dat is gewoon bij jou??!!!! WAAAAUUUUWWW! Ik zou bijna zeggen: daar kom ik een keertje thee drinken hoor (op z'n goed Engels). Prachtige stoel! Heel mooi plaatje. Geniet van je herfstdagen!!!

Elly zei

Dit is nu een bibliotheek zoals een bibliotheek hoort te zijn, althans in mijn beleving! Wat een prachtige, landelijke, engelse stijl! Heerlijk genesteld in de stoel met een goed boek en een glas wiskey! Laat de herfst maar komen!

Sanctuary zei

This looks like such a cosy room, nice to while away an autumn evening with a glass of something strong and a good read!

marga zei

Wauw.........mooie bibliotheek heb jij zeg en wat een hoop boeken. Lijkt me heerlijk om in die stoel weg te kruipen met een mooi boek!!!!

anu zei

Oh that leather chair is so pretty and perfect!and that whole room is so cozy...there must nice to spend autumn evennings!I wish i would have a place like that!
Take care
Anu

Something White zei

Dit is echt een warme, uitnodigende ruimte met die mooie rode kleuren hier! Op zo´n oude leren stoel is echt wel van toepassing: hoe ouder, hoe mooier; ik hou van de geur en van het patina van oud leer. Die boeken geven nog een extra portie gezelligheid aan de kamer; ik zie me hier ook al zitten bij een knapperend haardvuurtje... :)
Ja, die kiwi´s zijn inderdaad fotogeniek en de ´golden´ kleur ervan past zelfs mooi in jullie interieur!

Anoniem zei

jaja vonneke, een tijdje niet op je bloggetje gekeken maar het ziet er weer prachtig en gezellig uit. ik weet wel wie ik straks in de arm neem als wij weer een nieuw stekje hebben. zowiezo jou en je schone pa natuurlijk haha, kan ik hem via jou reserveren?
dikke kus van plientje xxx

vosgesparis zei

zo hey!! dat is met recht een bieb te noemen, leuk sfeertje en je kast is helemaal perfect geworden.. nu maar lekker in je stoel , kaarsje aan en wegdromen in een goed boek.

Fifi Flowers zei

GREAT room... I could spend HOURS and HOURS sitting in there! LOVE it!